Voor de meeste mensen die niet goed voelt, kan een bezoek aan de dokter een diagnose en het probleem op te lossen. Simpel, toch?

Maar sommige ziekten kan stil zijn roofdieren, het aanbieden van weinig of geen waarschuwingssignalen om u te waarschuwen vroeg dat hulp nodig is. Eén zo'n ziekte is diabetes.

Niet alleen diabetes invloed op bijna 24 miljoen mensen in de Verenigde Staten, maar 25 procent weet niet eens dat ze het hebben.

Wat is diabetes?

Als voedsel wordt verteerd, wordt het afgebroken tot glucose (ook bekend als suiker), die de energie en krachten onze cellen biedt. Insuline, een hormoon dat in de pancreas, beweegt de glucose uit het bloed naar de cellen. Indien er onvoldoende insuline of insuline niet goed werkt, wordt de glucose blijft in het bloed en veroorzaakt bloedsuikerspiegel stijgen.

Er zijn drie belangrijke soorten diabetes: type 1, type 2 en zwangerschapsdiabetes.Type 1 resultaten uit de alvleesklier niet meer in staat om insuline te maken en is meestal te vinden bij kinderen, tieners en jonge volwassenen. Zwangerschapsdiabetes kan optreden in de buurt van het einde van de zwangerschap van een vrouw en meestal verdwijnt na de geboorte van de baby.

De meest voorkomende vorm van diabetes type 2 Risicofactoren zijn overgewicht; niet genoeg fysieke activiteit; het hebben van een ouder of broer of zus met diabetes; zijn Afro-Amerikaanse, Aziatisch-Amerikaanse, Latino, Native American of Pacifische eilanden; een vrouw die zwangerschapsdiabetes gehad of bevallen van een baby die meer dan negen pond woog; met een hoge bloeddruk, met een lage HDL (goed cholesterol) of hoge triglyceriden; en met pre-diabetes.

Diabetes: Waarom is het gevaarlijk?

"Toen slecht gecontroleerde diabetes veroorzaakt bloedsuikerspiegel die te hoog of te laag zijn, kan je niet goed voelt", vertelt Claudia L. Morrison, RD, ambulante diabetes programmacoördinator bij Washington Hospital Center in Washington, DC "Diabetes dat is slecht gecontroleerde na verloop van tijd kan leiden tot complicaties die het lichaam van invloed zijn van top tot teen. "problemen kunnen optreden met alles van de ogen, nieren en zenuwen naar de voortplantingsorganen, bloedvaten, en het tandvlees. Maar de meest ernstige problemen zijn hart-en vaatziekten en het risico op een beroerte.

Diabetes: Welke rol speelt voeding spelen?


"Voedsel kan ofwel diabetes bevorderen of te voorkomen dat het, afhankelijk van hoe het invloed op het vermogen van het lichaam om glucose te verwerken", zegt Elizabeth Ricanati, MD, medisch directeur van de Cleveland Clinic's Lifestyle 180 Program in Cleveland. "Mensen moeten voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel te verhogen en te voorkomen dat degenen die cholesterol verhogen, zoals bewerkte voedingsmiddelen, voedingsmiddelen rijk aan verzadigde vetten of transvetten, en voedingsmiddelen met toegevoegde suikers en stropen."

Verwerkte voedingsmiddelen evenals de punten veel vet of suiker niet alleen het evenwicht tussen glucose en insuline verstoren, wat resulteert in ontsteking, maar kan ook bijdragen aan risicofactoren zoals overgewicht.

Koolhydraten, ook moeten worden bekeken. Terwijl ze die nodig zijn om het lichaam brandstof, sommige koolhydraten verhogen de bloedsuikerspiegel meer dan anderen."De glycemische index (GI) meet hoe een koolhydraat-bevattend voedsel verhoogt de bloedglucose," zegt Morrison. "Foods zijn gerangschikt op basis van hoe ze te vergelijken met een referentie voedsel zoals wit brood. Droge bonen en peulvruchten, alle niet-zetmeelrijke groenten, en veel volkoren brood en granen hebben allemaal een lage GI. "

Diabetes: Wat is een gezond dieet?

Een gezonde voeding voor diabetes is vrijwel gelijk aan een gezonde voeding voor iedereen. Eet redelijk formaat porties om te voorkomen dat het verkrijgen van gewicht, en onder meer fruit en groenten (limiet sap niet meer dan acht ounces per dag);volkoren granen in plaats van verwerkte degenen; vis en mager vlees; bonen en peulvruchten; en vloeibare oliën. Beperk verzadigde vetten en calorierijke snacks en desserts, zoals chips, cake en ijs, en blijf weg van transvetten helemaal.

Dertig minuten lichaamsbeweging meeste dagen van de week en het verliezen 5 tot 10 procent van het lichaamsgewicht, als een persoon met overgewicht, ook cruciaal om het risico van type 2 diabetes.

Tot slot, iedereen ervaart frequent urineren, extreme dorst of honger, onverklaarbaar gewichtsverlies, vermoeidheid, wazig zicht, of frequente infecties dienen een arts te raadplegen voor een bloedonderzoek om te controleren op diabetes. Met aandacht en een gezonde levensstijl keuzes, kan diabetes onder controle worden gehouden.
 
Suggest an edit